lørdag den 22. september 2012

Karamelcreme

Karamelcreme

1 ds kondenseret mælk (fåes i de fleste supermarkeder eller hos specialkøbmanden)
½ l piskefløde
3 blade husblas
Evt 100 g chokolade eller nødder

Kog dåsen med kondenseret mælk i 2½ - 4 timer, husk dåsen skal være dækket med vand hele tiden.
Læg husblas i blød i koldt vandt, mindst 10 min.
Tag herefter karamelmassen ud af dåsen og over i en ny gryde, hæld piskefløden over og rør rundt, det skal være godt blandet sammen. Tilsæt den udblødte husblas og rør rundt indtil det er opløst. Hæld massen i en skål, læg husholdningsfilm over, sørg for det lægger nede på massen, sæt i køleskab 6-8 timer.
Efter afkøling piskes massen op med håndmixer til den er godt stiv, ca 5 min. Tilsæt herefter hakket chokolade, hakkede nødder eller begge dele :)
Cremen er klar til brug :)

Næste gang vil jeg prøve at lave karamel fra bunden :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar